The love can't run on when fold name has UNICODE words

General discussion about LÖVE, Lua, game development, puns, and unicorns.
User avatar
bartbes
Sex machine
Posts: 4946
Joined: Fri Aug 29, 2008 10:35 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: The love can't run on when fold name has UNICODE words

Post by bartbes » Sat Nov 07, 2009 8:35 am

I say epic indeed (after reading the code), especially the name LOVE_LEGENDARY_UTF8_ARGV_HACK.

User avatar
Sardtok
Party member
Posts: 108
Joined: Thu Feb 21, 2008 2:37 pm
Location: Norway/Norge/諾威/挪威 (Yes, I'm teh back!)
Contact:

Re: The love can't run on when fold name has UNICODE words

Post by Sardtok » Wed Nov 11, 2009 12:45 pm

I tried installing that build to a directory named 愛, and Mr. Epic Name's Jackin a Box ran fine from that dir.
I also tried unzipping it to a subdir called ボクスにジャック (literally Jack in a box, not the toy jack-in-a-box, ビックリ箱), and it ran perfectly fine from there too.
Any other tests you need for this? And, yes, I'm on XP.
Take off every Zigg for great rapist.
Now, outgay that!

User avatar
rude
Administrator
Posts: 1051
Joined: Mon Feb 04, 2008 3:58 pm
Location: Oslo, Norway

Re: The love can't run on when fold name has UNICODE words

Post by rude » Wed Nov 11, 2009 6:46 pm

Thanks, Sardtok, I think that will do for now!

User avatar
devyn
Prole
Posts: 12
Joined: Tue Dec 29, 2009 5:56 am

Re: The love can't run on when fold name has UNICODE words

Post by devyn » Fri Jan 01, 2010 2:38 pm

Sardtok wrote:Try renaming the LÖVE folder: "愛" and see if it works.
Thing is ö is an ISO-8859-1 character, although ISO-8859-1 shouldn't be used for folder names on systems using Unicode. *shrug*
As far as I know, ö is in Unicode too. Unicode includes pretty much every character. So, unless Windows does something extremely screwed up with it (which wouldn't be that unusual) it should work...

User avatar
Robin
The Omniscient
Posts: 6506
Joined: Fri Feb 20, 2009 4:29 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: The love can't run on when fold name has UNICODE words

Post by Robin » Fri Jan 01, 2010 2:57 pm

devyn wrote:
Sardtok wrote:Try renaming the LÖVE folder: "愛" and see if it works.
Thing is ö is an ISO-8859-1 character, although ISO-8859-1 shouldn't be used for folder names on systems using Unicode. *shrug*
As far as I know, ö is in Unicode too. Unicode includes pretty much every character. So, unless Windows does something extremely screwed up with it (which wouldn't be that unusual) it should work...
Yes, but the thing is: what encoding you use. ISO-8859-1 implements a subset of Unicode (actually it predates Unicode). Using UTF-8 or Big or Little Endian encoded Unicode enables you to include every character. IIRC Windows NT uses Little Endian for its file paths. So it should work. But I believe the problem lies with LÖVE rather than Windows, seeing other programs on Windows have no trouble at all handling Unicode paths. ;)

But wasn't this fixed for 0.6.0?
Help us help you: attach a .love.

User avatar
bartbes
Sex machine
Posts: 4946
Joined: Fri Aug 29, 2008 10:35 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: The love can't run on when fold name has UNICODE words

Post by bartbes » Fri Jan 01, 2010 3:20 pm

It was, apparently devyn did CPR on this thread.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests